Hasznos információk
mosodai berendezésekről


Mire érdemes figyelni a mosodai gépet értékesítő partner kiválasztásánál?


  • Mióta van a piacon, mióta képviseli a gyártót?
  • Rendelkezik-e ISO minőségtanusítással?
  • Van-e saját szervize és alkatrészraktára?
  • A gyártó mennyi garanciát vállal?
  • Milyenek a visszajelzések, referenciák?

Ezek a válaszok nagyon fontosak. Egy ipari mosógépet ugyanis hosszú időre vásárolunk. Egy ipari mosógéptől, vagy ipari szárítógéptől elvárható a 15-20 éves élettartam. A kiválasztott céggel az eladás során néhány hónapig állunk kapcsolatban, majd az igazi "házasság" ezt követően a szervizzel indul.
Megbízható szerviztudás és alkatrészmenedzsment csak akkor képzelhető el, ha az adott cég régóta ugyanazon márkát forglamazza.

Érdemes megfontolni:


Ipari berendezést a termelés biztosítása érdekében vásárol, így döntésével elérheti, hogy a jövőben megtermeli vele az eszköz árát, de azt is, hogy számos problémát vesz a nyakába.


Hogyan válasszunk ipari mosógépet?

Az ajánlatok közül választani objektíven ezek alapján érdemes:

Gépek súlya:

Az ipari mosógépek élettartamát, robusztusságát legkönnyebben a súlyuk alapján lehet megítélni. Minél masszívabb, nehezebb egy gép, annál stabilabban fog üzemelni (és sajnos annál többe kerül a gyártása). Így, gyakran az ajánlatban csak egy típus megnevezéssel, vagy teljesítménnyel jelölt ipari mosógép esetén, ha annak túl kicsi a súlya, az valójában egy félipari vagy háztartási gépet takar. Ebben az esetben, annak alacsonyabb ára nem összehasonlítható egy 20 évre tervezett, strapabíró ipari berendezéssel. Ne tévesszen tehát meg senkit 2-3 ajánlat közül egy olyan, amely látszólag hasonló teljesítményű ipari mosógépet kínál jóval alacsonyabb áron. A két (vagy több) ajánlat tartalma ugyanis nem egyenértékű.
Ellenőrizni kell a gép nettó súlyát és mindjárt ki is derül, hogy az olcsó gép gyengébb, vagy kevesebb anyagból készült, így annak élettartama és minősége nyilván nem ér fel egy jóval erősebb társáéval.

Gépek energiabesorolása:

Ipari mosógépeknél is megmondható, akárcsak a háztartási piacon már jól ismert besoroláshoz hasonlóan.

G-faktor:

Érdemes a megfelelő kategóriákon belül összehasonlítani.
Egy magas G-faktorral rendelkező ipari mosógép nagy mértékben csökkenti az energiafelhasználást az utána következő szárítás idő lerövidítésével.

Gépek vezérlése:

Modern, korszerű vezérlésekkel remek energiahatékonysággal lehet a készülékeket üzemeltetni.
 

Mivel tud többet az ipari mosógép egy vele azonos kapacitású háztartási gépnél?


Az ipari mosógépek sokkal masszívabbak, rozsdamentes anyagból készülnek, más a felépítsük mint a háztartási berendezéseké. Nagyobb a teljesítményük, amely rövidebb mosási ciklust eredményez, ami napi szinten több kimosott ruhát.
Mosási minőségben is jóval többre képesek, mint a háztartásiak. Magasabb az ipari gépeknek a centrifuga fordulatszámuk és a ruhára gyakorolt G faktoruk. Napi 8 órás műszakban, heti 5 alkalommal is 15 - 20 évig működőképes berendezések.
Az ipari gépeken minden mosási paramétert programozni lehet.

Mennyi az áram és vízfogyasztása az ipari mosógépeknek?

Vízfelhasználás:

Teljes mértékben attól függ, hogy milyen textíliát milyen mosószerrel, milyen kemény vízzel mosnak.
Az ipari mosógépeket többek közt az különbözteti meg a háztartási gépektől, hogy minden mosási paramétert programozni lehet.
Be lehet állítani a mosási flottát akár 1:2-re de akár 1:7-re is, lehet előmosást, előáztatást (akár többet is programozni). Az öblítések száma szintén beállítható és az ahhoz felhasznált víz mennyisége is. Az öblítést lehet meleg vízzel is végezni, mely kihat a vízfelhasználásra, de a textília maradék nedvességtartamára is. 1 kg ruhára akár 8 literes vízfogyasztás is beállítható (sőt akár 1 literes is, de ennek nyilván semmi értelme) de egy speciális mopp mosóprogram könnyen elérheti a 25 literes fogyasztást.
Véleményünk szerint a valóság a 13-15 liter/ kg közt van normál szennyezett textília esetében.

Elektromos áram fogyasztás:

Két dolog határozza meg, melyből az egyik a motor, mely mosásnál és centrifugálásnál jelentkezik. Attól függően változik, hogy mennyi a mosási idő, mennyi a dob forgási és állási ideje, milyen fordulaton centrifugálunk és mennyi ideig. Ezeket pedig szintén a technológus vagy üzemeltető határozza meg. Egy biztosat tudunk állítani, mégpedig hogy pl. az IPSO HC 100 ipari mosógép (10 kg-os) motorteljesítménye 0,75 kW , illetve egy alapprogram esetében 0,25 kWh (a motorból eredő fogyasztás).
Másik fogyasztási pont a fűtéshez szükséges energia. Ez annak függvénye, hogy mekkora vízszint van programozva, és mennyi a belépő meleg víz hőmérséklete, illetve mennyi ruha van a gépben. 10 kg ruhánál és 1:3 töltési aránynál 60 C-os belépő meleg vízhőmérsékletnél és 95 C-os mosási programnál ca. 1,7 kWh fogyasztással kell számolni, míg 15 C belépő vízhőmérsékletnél 3,2 kWh-tal.

Hogyan csináljunk érmés vagy önkiszolgáló mosodát?

Az IPSO tanácsai, azaz 10 lépés egy sikeres érmés/önkiszolgáló mosodához.
Töltse le tájékoztatónkat!
 

 


Vélemények termékeinkről
Mátyás Király Gyógyszálloda

Az Ipso berendezések magas műszaki színvonala miatt, csak fenntartó karbantartásra van szükség, így szállodánk vendégei élvezhetik a professzionális berendezések által tisztított textíliák kiemelkedő minőségét.

Pick Szeged Zrt.

A kimosott munkaruhák folyamatosan jó minőségben megfeleltek gyárunk magas higiéniai követelményeinek. Az Ipso gépek működésével és szervizével összességében mindvégig elégedettek voltunk, az ígért minőségnek kiválóan megfeleltek.


Szegedi Gyermekkórház


Az Ipso gép, különösen légrugós felfüggesztésének köszönhetően stabilan működik, centrifugális hatása kiváló és jól kezelhető.


 

Szuper Hattyú Bt

Az Ipso gépeknek kevés a szervizigényük, energiatakarékosan üzemeltethetőek és megbízhatóak, nem kell mosodánknak a leállástól tartani, a gépek folyamatosan jól működnek.

Magyar Mosodák

Amióta vásároltam a cégtől folyamatos kapcsolatba vagyunk, és nagyon pozitívak a tapasztalataim.

Gyirmót SE


Nagyon pozitívak a tapasztalataink, az ajánlatban azt nyújtották, amit vártunk, személyre szabottan. Ajánljuk minden sportegyesület számára.


Park Hotel&Restaurant

Mosodánk megbízhatóan működik az Ipso gépekkel olyannyira, hogy nincs szükség több váltás ágyneműre, nem kellett többszörös tartalékot vásárolnunk belőle. A mosás, szárítás, vasalás gyorsan elvégezhető.

Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala

A Csongrád Megyei Önkormányzat intézményeinek szinte valamennyi mosodájában megtalálhatók az Ipso gépek, melyek hosszútávon is megbízhatóan, gazdaságosan üzemelnek.

Spoon Cafe

A legkönnyebben őket találtam meg az interneten, majd minden gördülékenyen zajlott.

Termál Üdülőszövetkezet Apartman Hotel, Bükfürdő

Hasznos volt számunkra a döntés előtt, hogy részt vettünk a cég egyik gyakorlati bemutatóján. Ezenkívül az OPTimum szárítógép vezérlés miatt döntöttünk az IPSO mellett. Ajánljuk a bükfürdői szállodák számára.

Gallicoop Zrt.

Kezelőbarát üzemeltetést biztosítanak a személyzet részére. IPSO gőzüzemű berendezéseink megbízhatóak, szemrevételezésen kívül a karbantartás végrehajtásával más felügyeletet nem igényel. Az Ipso márka üzemeltetése gazdasági szempontból is ajánlatos.


Időskorúak Otthona, Nagylózs

Az Ipso gépek tisztító hatásfoka rendkívül jó, a széles programválasztékból könnyen meg lehet találni a legmegfelelőbbet. A berendezések kezelése egyszerű, ennek elsajátítását megkönnyítették beüzemeléskor a Bepatek Kft-től érkező szervizes kollégák, akik betanították a gépkezelőket.

Zöld Vegytisztító Kft


Az Ipso mosógép közel két éve meghibásodás nélkül megbízhatóan működik. A mosási hatékonysága nagyon jó, a centrifugálás hatásfoka kitűnő.Hotel Béke

Más mosodák igényeihez igazodva az Ipso mosó-csavarógép igen sokféle műveleti sorrendre átprogramozható. A kézi vegyszer beadagolás és programindítás után a gép tejesen önállóan végzi a mosást az előmosástól a centrifugálásig.


Őszy és Őszy Kft (5aSec)


A kisebb meghibásodásokat a Bepatek állandó szervizes csapata gyorsan kijavítja, a szükséges alkatrészt azonnal pótolni tudja.

Pomázi Egervári-Halmai Focisuli SE

A Pomázi Focisuli SE 2012-ben vásárolt TAO támogatásból egy IPSO CS8 mosó-szárítógép tornyot.
A gépet a Bepatek Kft szakemberei segítségével letelepítettük és üzembe helyeztük, s azóta a szertárosunk nagy megelégedésére napi szinten használjuk, majd 200 sportoló, és edző, gyakorló és mérkőzés szereléseinek tisztítására.
A szertárosunk tapasztalata szerint hatalmas segítséget jelent az IPSO CS8 típusú gép, az eddigi 2-3 háztarási gép egyidejű használata helyett, az új géppel az eddigi mosási idő töredéke alatt végez a mosással.
Nagy segítséget jelent az azonnali szárítás is, mivel az eddigi mosások után, az öltözők napokig tele voltak a szárítandó ruhákkal.
Az új géppel való mosás és szárítás során megszűnt az öltőzők párásodása és dohszaga is.
Például az ifjúsági csapat szerelését a felnőtt csapat mérkőzése alatt tudja kimosni, majd a felnőtt csapat szerelését közvetlenül a mérkőzés utáni egy óra alatt, amig a játékosok fürödnek, öltöznek rendbe tudja tenni.

7Seasons Apartmanház

A Bepatek Kft. egy stabil vállalat, nagy múlttal, így megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezve, akik biztonsággal fognak kiszolgálni bennünket hosszú távon, hiszen az ipari mosodai gépeket éveken át szeretnénk használni, így nyilván karbantartásra is lesz szükség.
Az általuk forgalmazott IPSO berendezésekről korábbi mosodai szolgáltatónk és egyéb felhasználók is nagyon pozitívan nyilatkoztak, ezért biztosak voltunk abban, hogy jól döntünk, és sem a gyár, sem pedig a Bepatek Kft. nem fog eltűnni a jövőben.

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Az IPSO IY 400 robusztussága ellenére működés közben meg sem mozdul a gép! Egy élére állított 100  Ft-os érmével le is teszteltük ezt a lengéscsillapítást, s a 100 forintos érme a gép centrifugálása közben sem dőlt el.